Autisme: ze vinden dat ik uitbehandeld ben

Autisme: ze zeggen dat ik uitbehandeld ben.Ik heb het al regelmatig van mijn klanten gehoord: “Ik heb een diagnose autisme (ASS) en ze vinden dat ik uitbehandeld ben. Maar ik heb niet het gevoel dat ik de wereld zelfstandig aankan.”
‘Uitgekotst’ door de reguliere zorg, het zal je maar overkomen.
Daarbij komt dat er inmiddels allerlei problemen bij deze klanten zijn ontstaan.
De interactie met de omgeving zorgt voor conflicten of teruggetrokken gedrag. Met soms depressief gedrag tot gevolg. En het gevoel dat het autisme een negatieve uitwerking heeft. Meer lezen

Iemand met autisme. Zou jij die aannemen?

Autisme overlegJe bent als ondernemer altijd op zoek naar het beste personeel, dat spreekt vanzelf. En je hebt de neiging het zekere voor het onzekere te nemen, dus je neemt het liefst mensen aan die zo “normaal” mogelijk zijn. En bijvoorbeeld niet iemand met autisme.

Maar is dat altijd het beste? Mis je daardoor ook niet de kans op het aantrekken van mensen die iets bijzonders hebben en van daaruit aan je bedrijf een bijzondere bijdrage kunnen leveren?
In dit artikel wil ik ingaan op de mogelijkheid om eens anders te kijken naar iemand met autisme, om die als medewerker in te zetten. Meer lezen