Vragen aan de Personal Coach

>>:Home/Informatie/Vragen aan de Personal Coach
Vragen aan de Personal Coach2019-02-19T10:37:41+01:00

VRAGEN AAN DE PERSONAL COACH

Personal Coaching, Executive Coaching en Persoonlijke Ontwikkeling: er valt veel over te zeggen. Op deze pagina een overzicht van vragen op het gebied van Personal Coaching waar jij mee kunt zitten. Als je meer wilt weten: e-mail de Personal Coach!

Hint: Om een groep (Afspraken, Begeleiding, etc.) ‘uit te klappen’ klik op “View category –>” onderaan de groep![qa]

Ik ben niet tevreden. Wat nu?2016-12-13T17:23:44+01:00

Het is altijd mogelijk dat er iets niet ‘loopt’ zoals verwacht.

Aarzel niet om dit te bespreken (voordat je ervoor kiest om weg te blijven).

Ofwel lossen we de situatie op of we gaan te rade bij een ander teamlid of een collega buiten onze praktijk.
Zo hoef je niet alleen op zoek te gaan, we laten je nooit ‘in de kou staan’.

Is een afspraak bindend?2016-12-13T17:27:42+01:00

Ja, tenzij je je sessie uiterlijk 48 uur van te voren verschuift.

Wanneer je je afspraak niet annuleert en niet komt opdagen heeft dat altijd vervelende gevolgen voor anderen.
Als mensen op onze wachtlijst staan en dringend hulp nodig hebben, hadden wij hen kunnen helpen. Wij brengen die verzuimtijd daarom in rekening.

Wanneer kan ik jullie bereiken, wanneer kan ik terecht?2016-12-13T17:28:05+01:00

Wij maken afspraken tussen maandagochtend 8u30 en zaterdagavond 18u. Overdag is er meestal meer ruimte om snel bij ons langs te komen. Bij hele dringende situaties kan je (meestal) binnen enkele dagen al langs komen voor “eerste hulp”.

Bel rechtstreeks met

Eelco (Nederland): 06 41 51 61 71.

Wij maken liever rechtstreeks de afspraak met jou dan via een secretariaat of afspraken bureau. Wij vinden het persoonlijke contact belangrijk. Maar als we iemand begeleiden gaan we onze telefoon in principe niet opnemen. Daardoor kan het zijn dat je de voicemail krijgt. Spreek de voicemail in met je naam en telefoonnummer, wij bellen dan snel terug. Je kunt ook een email sturen, ook die checken we dagelijks meerdere malen.

Heb je een voorkeur voor man of vrouw, geef dat gewoon aan.
Wij werken allen in meerdere landen en op diverse locaties.

Hoeveel kost “het”?2016-12-13T17:28:48+01:00

De bedragen die je aan ons betaalt zijn dienen voor je welzijn, je welbevinden. Het zijn investeringen voor een beter en gelukkiger leven. Onze klanten beschrijven het resultaat bijna altijd als onbetaalbaar.

Na een eerste gesprek kunnen we een aanbod doen dat we uiteraard passend maken voor jou als persoon en de gegeven situatie.

Is een eerste gesprek je € 75,– *  waard, dan kun je in anderhalf à twee uur een eerste diagnose horen. We werken een stress score of andere analyse uit geven je dan onze inschatting over de mogelijke aanpak mee.

* tarief voor particulieren, ter indicatie.

Hoe dikwijls ‘moet’ ik op gesprek komen?2016-12-13T17:29:31+01:00

Afspraken maken we in onderling overleg. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad en de urgentie kan het zijn dat je in het begin het beste vaker in een week kunt komen. Bij aanvang is er minder tijd tussen de sessies nodig dan richting het einde van een traject.

Hoe lang duurt een begeleiding?2016-12-13T17:30:04+01:00

We kunnen op voorhand niet beloven hoe snel je klaar bent.

Maar uit onze ervaring weten we dat er meestal 3 tot 5 afspraken gewenst zijn. Dit leiden we af uit de verwerking van onze resultaten van het laatste jaar. We werken bij voorkeur met deze kortdurende trajecten.

Soms zijn mensen ook na het intakegesprek al zover op weg dat ze een tijdje zelfstandig verder gaan!

Wordt de begeleiding terugbetaald door het ziekenfonds of zorgverzekering?2016-12-13T17:30:36+01:00

Terugbetalingsregelingen zijn afhankelijk van ziekenfonds en/of zorgverzekering en jouw situatie.

Wij doen aan dergelijke pampersystemen niet mee. Wij gaan namelijk uit van het nemen van eigen verantwoordelijkheid, ook voor de financiële kant, van jouw heling. Wij weten uit eigen ervaring dat waar een wil is, er een weg blijkt te zijn, zelfs als er geen financiële middelen voorhanden (lijken te) zijn!

Heb je echter gedurende een jaar meer dan 6 keer van onze diensten in België gebruik gemaakt dan ontvang je een BodyMind Massage van anderhalf uur als geschenk. De waarde hiervan is overigens hoger dan de waarde van de maximale jaarlijkse terugbetaling van één van de bekende Belgische ziekenfondsen.

Heeft de huisarts of andere medische hulpverlener inzage in mijn dossier?2016-12-13T17:31:03+01:00

We houden ons strikt aan ons beroepsgeheim. Dat betekent dat niemand van buiten onze praktijk inzage heeft in de dingen die wij vastleggen over jouw situatie.

Jij kunt ons wel (vooraf) het uitdrukkelijke verzoek doen om anderen de inzage van je dossier of inlichtingen over jouw proces te geven, maar alleen als jij dat wilt!

Heb ik een doorverwijzing van huisarts of specialist nodig?2016-12-13T17:31:46+01:00

Om je bij ons aan te melden is er geen verwijsbrief of voorschrift van je huisarts nodig.

Hoe zit het met de therapeutische werking?2016-12-13T17:32:14+01:00

Onze verzorging heeft een therapeutische werking. Wonden worden geheeld en blijven slechts littekens. Energie-lekken gaan dicht, men voelt zich completer en vollediger zichzelf worden.  Therapie richt veelal de nadruk op het verleden. En dat is op zich niet interessant. Het gaat ons niet om het oprakelen van het verleden. Veel interessanter is wat je in het heden doet en wat je nu kunt doen om beter te functioneren. Belangrijk is zicht te krijgen op emoties en daar mee weten om te gaan. Leren niet alles persoonlijk te nemen, je aandacht te richten op het ontdekken van talenten en mogelijkheden in plaats van te kijken naar tekorten, fouten en problemen.

Onze aanpak en therapie omvat ook steeds twee facetten: het laten verdwijnen van de huidige, belemmerende of minder gunstige afweermechanismen, en het ontwikkelen van betere, minder nadelige afweermechanismen, en zo mogelijk groei.

Hoe gaat dat eigenlijk Personal Coaching?2016-12-13T17:00:04+01:00

Onze Personal Coaching is geen doorsnee coaching of mediation en geen loutere dogmatische psychotherapie. Het zijn reguliere benaderingen die zijn samen gezet om je eigen identiteit te managen en tot persoonlijk leiderschap uit te bouwen.

Het maakt ons niet uit op welk vlak je iets wilt bereiken: op sociaal, relationeel, professioneel of gezondheidsvlak. Het gaat ons niet om de inhoud van het probleem, als wel om het proces dat er in je brein start en de regie over je handelen neemt.

Je hoeft je probleem dus niet op te delen en verschillende hulpverleners uit verschillende disciplines te gaan zoeken. Door onze langjarige ervaring en veelzijdige aanpak kan je bij ons voor vele vragen terecht.

Werken jullie ook aan trauma’s?2016-12-13T16:56:29+01:00

In onze begeleiding onderscheiden we twee soorten frustraties en “trauma’s” die aan de basis liggen van de afweermechanismen. Enerzijds de aanwezigheid van iets negatiefs, anderzijds de afwezigheid van iets positiefs.  B.v. verkrachting, onrechtvaardige behandeling, machtsmisbruik door een ander, te weinig onvoorwaardelijke waardering gehad tijdens de jeugd zodat het fundamenteel zelfvertrouwen te weinig ontwikkeld is en de emotionele kwetsbaarheid te groot is.

Bij “trauma” beperken we ons niet alleen tot het denken aan de aanwezigheid van iets negatiefs. We kijken niet alleen naar de uitlokkende factoren maar ook naar de bekrachtigende factoren. Daarbij houden we ons niet bezig met het zoeken van schuldigen of  beschuldigingen.

We passen het proces dat Anna Terruwe, “bevestiging” noemt en de sleutel tot menselijk geluk is, zorgvuldig toe. Dit vooral voor hen die in het verleden niet of onvoldoende positief bejegend is door een ander. Een ‘onbevestigd’ persoon is niet alleen eenzaam en ongelukkig, maar “beweegt ook als een riet door de wind” en doet zelf vruchteloze pogingen om onderdak voor de gewenste liefde te vinden.

Waarvoor kan ik bij jullie terecht?2016-12-13T16:55:33+01:00

Je kunt bij ons terecht om je te versterken, om dingen de baas te worden die sterker zijn dan jezelf. Om daarna efficiënter en effectiever te functioneren.

We brengen je eigen leven en je omgeving in kaart. Daarbij zorgen we voor:

  • verheldering van je doelen (van wat je persoonlijk wil bereiken),
  • eventuele conflicten met geweldloze communicatie op te lossen
  • op een andere manier met je psychologische vraagstukken aan de slag te gaan.
Wat is het verschil tussen personal coaching, therapie en mediation?2016-12-13T16:52:52+01:00

Personal Coaching is vaak gericht om snel en oppervlakkig met specifieke situaties om te gaan. Wij gaan dieper en gaan meer in op de oorzaken van de problemen. We staan stil waardoor iets er is, vanwaar je reactie ontstaat en wat zich in je onderbewuste afspeelt.

Bij de doorsnee mediation stelt de mediator zich neutraal op ten opzichte van alle partijen. Wij stellen ons juist “meerzijdig partijdig” op. We houden rekening met de emoties, met de belangen, de behoeften van iedere partij.  Dat brengt vaak veel sneller een oplossing voor beide partijen.

Therapie wordt meestal ingezet voor het helen van ‘ziekten’. In onze optiek zijn mensen die emotionele kwetsuren opgelopen hebben niet ziek, maar hebben verzorging, aandacht en liefde nodig.

Is Personal Coaching wel zinvol?2016-12-13T16:49:24+01:00

Persoonlijke ontwikkeling is relevant en cruciaal voor het effectief functioneren. Jezelf leren beter kennen, de talenten, de blokkades en de drijfveren helder krijgen. Ontdekken dat iedereen wel deugt en dat de kwestie is te weten komen waarvoor.

Maar, niet iedereen is geschikt voor dit proces. Er zijn rationele of analytische types die niets te maken willen hebben met persoonlijke ontwikkeling door zelfinzicht. Mensen die niet openstaan voor het proces kunnen beter andere wegen zoeken. Wij forceren niets en geven onze aandacht aan mensen die écht verandering willen.

Wat levert jullie “Personal Coaching” mij op?2016-12-13T17:38:30+01:00

Een duurzaam resultaat

Onze Personal Coaching is een beleving die directe opluchting geeft en een duurzame werking heeft. Onze ervaring is dat dit voor 99% van onze klanten geldt.

Een blijvende dankbaarheid en herinnering.

We horen meermaals en door meerdere mensen zeggen: “Dat ene moment, wat je toen zei en de intonatie erbij, blijf ik me helder herinneren.” of “De stappen die je me meegaf gebruik ik nog steeds.”  of  “De zinnen heb ik opgeschreven en staan in mijn agenda. Op ogenblikken dat ik verward raak heb ik dat steuntje nodig.” ; “Ik ben je zo dankbaar voor wat je voor me gedaan hebt. Ik had nooit gedacht dat dit mogelijk zou zijn.”

 

Meer inzicht in jezelf en anderen.

Een realistische, diepere kijk op wat zich afspeelt. Je wordt je bewuster van je eigen inbreng, het eigen aandeel, van de vaak te hoge verwachtingen die je over jezelf of anderen hebt. Veel mensen zitten vast in bepaalde patronen. Pas als men die begrijpt kan er verandering komen. Personal Coaching helpt daarbij.

 

Een sterkere identiteit, meer zelfkennis.

Meer voeling krijgen met jezelf: hoe je denkt, wat je voelt, wat je doet. Opvoeding en vorming brengen vervormingen waar je je niet bewust van bent. Veel mensen laten zich leiden door sociaal wenselijke normen, boven wat ze eigenlijk zelf belangrijk vinden. De meeste mensen weten dan wel nog wat ze niet willen, maar niet zo goed meer wat ze wel willen.

 

Effectiever functioneren en gelukkiger zijn.

Daarvoor is er balans nodig tussen lichaam, geest en ziel. In een tijd waar iedereen druk, druk, druk is lopen mensen zichzelf voorbij en worden moe. Ze komen daardoor niet meer in actie. Het is van belang dat jouw normen en waarden overeenkomen met die van je werksituatie.
Emotionele en spirituele intelligentie gaan een steeds belangrijker rol spelen bij het samen dingen tot stand kunnen brengen. Waarom mensen doen wat ze doen, wat hun drijfveren en hun basiswaarden zijn. Hoe beter mensen het naar hun zin hebben, hoe beter ze in hun vel zitten en hoe beter ze functioneren.

 

Een betere communicatie.

Vooronderstellingen en overtuigingen zijn bepalend in de communicatie met anderen. Inzicht in je eigen denk- en communicatiepatronen geeft een beter begrip en meer respect naar jezelf en anderen. Op dat moment kan je ook makkelijker contact maken met anderen en wordt het makkelijker om moeilijke gesprekken te voeren.

 

Een verhoogd energiepeil.

Het gaat om het vinden van een goed management van je interne en externe energiestroom. Wij geven je inzichten waarmee je gaat herstellen.

 

Een andere relatie.

Dit kan 2 kanten opgaan. Enerzijds brengt het mensen die bij elkaar horen, dichter bij elkaar. Dit proces kan verder nog verstevigd of vreugdevoller gemaakt worden. Anderzijds belicht het soms het pijnlijke feit dat mensen, die ogenschijnlijk met de neuzen dezelfde kant opkijken, in de werkelijkheid met de neuzen een andere kant opstaan. Dan kan het proces door ons begeleid worden. Samen kijken hoe er op de beste manier voor alle partijen een vredige oplossing gevonden kan worden. Op die manier kan men (v)echtscheidingen voorkomen, op een menswaardige wijze uit elkaar en ieders eigen weg gaan. Personal Coaching helpt jullie daarmee over de drempels van miscommunicatie heen.

 

Burn-out voorkomen.

We hechten eraan dat je goed in je vel komt te zitten. In drukke tijden is het goed dat je er extra op gaat letten jezelf op geen enkel vlak te verwaarlozen. Naast de fysieke en mentale gezondheid mag je je emotionele en spirituele toestand ook niet uit het oog verliezen. Personal Coaching gecombineerd met therapeutische technieken maakt hierbij een snelle en effectieve oplossing mogelijk.