[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”yes” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” border_style=”solid”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

PRE-MEDIATION

Ouderschap, scheiding en mediation

Pre mediationJe hebt een partner, je bent blij om ouder te mogen zijn. Het ouderschap verzorg je ‘samen’ met je partner.  Je hebt alles om gelukkig te zijn. Maar, er zit je iets niet lekker … Herken jij jezelf hierin?

Van jou kant zucht je wel eens: “De verliefdheid is weg en als ik geen kind had dan wist ik wel wat ik zou doen, …”

Je kind hoopt (stilzwijgend ?) dat jullie nog eens heel teder met elkaar zouden zijn, minder druk en afstandelijk  zouden doen, of beter overeen zouden komen, …

Luisterende oren

Relatietherapie heb je niet nodig, Mediation ook niet, … maar je hebt wel behoefte aan een ‘goed gesprek’ waar begrip is voor elkaar en om te kunnen overleggen: pré-mediation!

Ben je bang voor escalatie en voel jij je niet bij machte om aan de huidige sfeer iets te verbeteren?

Durf jij de situatie zo laten met het risico op een scheiding? Besef jij dat er dan allerlei wettelijke verplichtingen (vanuit overheid en/of de juridische context) in werking treden en jouw levenskwaliteit, jouw karakteristieken, je scheidingstraject en jullie afspraken zullen beïnvloeden?

Bijvoorbeeld:

– voor België: ‘de nieuwe echtscheidingswet’ (Echtscheiding door Onderlinge Toestemming (EOT) en Echtscheiding op grond van Onherstelbare Ontwrichting (EOO) van 1 september 2007

– voor Nederland: de Wet ‘bevordering voortgezet ouderschap en zorgvuldige scheiding’ van 1 maart 2009 met de invoering van het verplicht ouderschapsplan

Als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg!

Je zou kunnen wachten totdat de wet je verplicht om een Ouderschapsplan op te stellen. Maar is dat zo verstandig? Kun je niet beter tijd en geld besparen en een hoop ellende voorkomen door nu hulp in te schakelen? En wat denk je van het voordeel van goed voorbereid te zijn? Regelingen, die voor jou cruciaal zijn, tref je dan makkelijker.

Helaas, zonder hulp zijn er maar weinigen die zo’ klus op een goede manier voor elkaar krijgen. Niks om je over te schamen. Van wie dit al eens meemaakte zul je waarschijnlijk te horen krijgen: “Zoek steun en laat je helpen. Je hebt het wel zelf te doen, maar niet alleen.”

Sociale steunpunten (gefinancierd door de overheid) zijn op vele plaatsen te vinden.  Maar onze klanten kiezen daar niet voor. Zij betalen graag voor maatwerk, expertise en ervaringsdeskundigheid. Zij willen niet dat hun naam of die van hun kind(eren) verschijnt in dossiers van de overheid (“Zorg voor Jeugd”) of van een plaatselijke organisatie waar mogelijk kennissen werken?  Zij huiveren ervan  op wachtlijsten te staan. Zij willen ergens snel terecht kunnen en in korte tijd resultaat bereiken.

Veel (ex)partners kijken al binnen een dag op van wat er veranderd is door onze aanpak. De inzichten in gedrag en communicatie, met de bijbehorende tools, maakte het inschakelen van een mediator of een familierechtadvocaat zelfs in de meeste gevallen niet meer nodig! Veel kans dat dit voor jou ook zo kan werken.

Één aanspreekpunt

En wat denk jij van slechts één aanspreekpunt, waar je ondersteuning krijgt van steeds dezelfde professionals? Professionals die ervaringsdeskundig zijn in het temperen van de gemoederen, de regie in handen houden tijdens gevoelige dialogen en verhelderen wat nodig is om terug ‘on speaking terms’ te kunnen komen?

Klinkt dat goed in je oren? Lees hier dan meer over PRÉ-MEDIATION. Voorkom onnodig gedoe en kom snel en probleemloos in gesprek om je gezin te redden.

Wil jij zelf deze ondersteuning geven aan partners? Dan is de JAAROPLEIDING FAMILIEREGISSEUR misschien iets voor jou?!

Bel voor advies:

NL, Eelco: 06 41 51 61 71

.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Foto: Pixabay, created by Ajel