EFT in Breda hanteert een aantal doelgerichte technieken om je te bevrijden van beperkende en ongewenste emoties bijvoorbeeld bij ondefinieerbare pijn (zie ook SOLK), stress, depressie, burn-out, trauma’s, angsten en fobieën.

EFT in Breda is uiterst praktisch en laagdrempelig toe te passen: iedereen kan het leren. Het is een zelfhulpmethode die direct effect heeft zonder theatrale gebeurtenissen.

EFT in Breda

EFT in Breda maakt gebruik van de meridianen als koppeling tussen lichaam en geest. Elke sterk geladen herinnering of angst wordt gezien als verstoring in het meridiaanstelsel en de eindpunten van de meridianen worden dan ook beklopt om de verstoring weer te ontstoren. Daarnaast maakt EFT in Breda gebruik van specifieke kennis over hoe mensen hun onprettige ervaringen kunnen loslaten. Het fenomeen van het vasthouden of blokkeren wordt in de EFT “psychological reversal” genoemd. Deze psychological reversal ofwel onbewuste weerstanden, moeten worden opgeheven omdat het heling van het probleem vaak compleet blokkeert. Dat tijdelijk opheffen kan middels zinnen (affirmaties) terwijl er op een ontstoringspunt wordt geklopt. Het toepassen van de kennis van het tijdelijk opheffen van psychological reversal en het wegtikken van verstoringen is de essentie van EFT in Breda.

Om de verbetering aan te geven wordt voor en na de een klop-cyclus een rapportcijfer gegeven.

De totale EFT in Breda cyclus bestaat uit:

  1. Rapportcijfer van de intensiteit van het probleem
  2. Het eventuele ompolen van de onbewuste weerstand
  3. Serie klopbewegingen (zie uitlegvideo door de oprichter en mijn leermeester van EmoFree: Gary Craig)
  4. Opnieuw een rapportcijfer geven.

 

EFT is met succes toegepast bij de volgende gebieden:

Psychisch/emotioneel

EFT in Breda werkt bij klachten waar de oorzaak bij onverwerkte emoties ligt, zoals pijnlijke herinneringen, trauma’s en ook Post Traumatisch Stress Disorder, oorlogstrauma’s, ongevallen, misbruik- en verkrachtingstrauma’s.

Daarnaast zijn er positieve resultaten bij angsten en fobieën zoals:

claustrofobie, spinnen, angst voor vliegen, hoogtevrees, faalangst, etc.

Ook rookverslaving, anorexia, overgewicht, alcohol, schoonmaakfobieën en andere vormen van OCD kunnen behandeld worden met EFT. Ook bij de behandeling van depressie passen we EFT in Breda toe.

Lichamelijke en psychosomatische klachten

Een lichamelijke klacht kan door een herhaalde EFT cyclus flink afnemen. Vaak moet echter ook de emotionele oorzaak van de psychosomatische klacht opgespoord worden. Dat werkt blijvender. Dat betekent dat bij sommige fysieke klachten EFT ook een verbeterend effect kan hebben. Voorbeelden zijn: kniepijn, rugpijn, hoofdpijn en migraine, fibromyalgie, astma, allergieën en intoleranties. 

Uitlegvideo EFT

Disclaimer
Hoewel EFT in Breda hele goede resultaten heeft opgeleverd is er geen garantie dat het voor iedereen overal en altijd werkt.
Pas je gezonde verstand toe en raadpleeg een arts voor klachten waar een reguliere oplossing voor beschikbaar is.