Mijn LifeCoachpraktijk, wat is er gaande?

Mijn LifeCoachpraktijkDit keer een kijkje achter de schermen van de LifeCoachpraktijk van Thuis In MensEnWerk. Om jullie te laten weten welke ontwikkelingen er zijn en wat er gaande is in mijn praktijk.

Bij het runnen van een lifecoachpraktijk komt nl. heel wat kijken.
Het lijkt zo simpel: je gaat in een stoel zitten met iemand tegenover je en brengt daar een uurtje of twee mee door. Maar het is een gewone onderneming, een praktijk is een bedrijf dat je als zodanig ook moet runnen. En waar alle facetten van het ondernemen een rol spelen.

Acquisitie en gebruik van internet voor mijn lifecoachpraktijk

Om iemand in die stoel te krijgen is dus acquisitie, het zoeken naar en vinden van klanten, een basisvoorwaarde. Dan is het belangrijk dat je een klant tevreden houdt. En als hij of zij ‘klaar’ is, samen kijken naar de volgende stappen die je kunt nemen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Voor mij is de keuze een paar jaar geleden gevallen op het gebruik van internet (o.a. website, sociale media) als belangrijkste acquisitiemiddel. En dat betekent dat een deel van mijn tijd daardoor wordt ingenomen.
Deze digitale gereedschappen maken dat ik heel gericht een gewenste boodschap de wereld in kan sturen. Dit in plaats van bijvoorbeeld netwerkactiviteiten waarin je heel veel niet potentiële klanten tegenkomt. Als je een advertentie op Facebook wilt zetten, kun je aangeven wie (leeftijd, geslacht, interesses, etc.) die advertentie moet kunnen zien. Veel effectiever dan elke week een georganiseerde bijeenkomst met een tiental mensen te bezoeken.
Om de website te laten vinden op internet is het belangrijk dat iemand die – in mijn geval – zoekt naar een lifecoachpraktijk in Breda mijn website kan vinden. Dat betekent dat je bij Google bekend moet zijn en daardoor gewaardeerd wordt. Als je dat goed doet, kom je op de eerste pagina van de zoekresultaten te staan. En gelukkig sta ik daar voor deze zoekwoorden.

Informatie website gecodeerd en beveiligd

Maar Google staat niet stil en kijkt naar steeds meer dingen die klanten belangrijk vinden. En daar wil ik op inspelen. Innovatie is daarbij leidend.
Vandaar dat je sinds kort een slotje ziet in de adresregel als je naar mijn website gaat. Het internet adres is nu dus niet meer http://PersonalCoaching.nl maar https://PersonalCoaching.nl. Dat betekent dat de informatie van en naar de website nu gecodeerd en dus beveiligd verloopt. Prettig als je mij bijv. via een contactformulier van de website e-mails stuurt, de test op de homepage of andere vragenlijsten invult. Zoals op veel plaatsen wordt ook mijn website regelmatig aangevallen door hackers en het is belangrijk dat jullie informatie, die je aan mij toevertrouwd, ook veilig is.

Verbeterde snelheid website op mobiel en tablet

Ook wordt er op dit moment gewerkt aan het verbeteren van de snelheid waarmee de website op je mobiel of tablet zichtbaar is. Die snelheid was beneden het door mij gewenste resultaat.

Tot nu toe heb ik veel van de digitale activiteiten zelf ontworpen, geïmplementeerd en bijgehouden. Maar om de laatste puntjes op de i te krijgen heb ik nu deskundigen ingeschakeld.
Zo werkt Optimizing Matters uit België aan de techniek en word ik onder andere bij het bloggen en bijhouden van de sociale media ondersteund door Marianne van Sourire: Ondersteuning met een glimlach.
En daar word ik weer heel blij van!

Opleiding tot LifeCoach

Verder ben ik op dit moment erg druk met de voorbereiding van de lifecoachopleiding. Deze gaat eind september bij voldoende deelnemers van start. Het wordt een opleiding van 10 maanden die je grotendeels thuis kunt volgen via internet. Maar daarnaast ook 6 live bijeenkomsten in Breda. De opleiding tot lifecoach bestaat uit een vijftal modules. Deze kun je ook los van het geheel volgen. De details vind je HIER.

Tevredenheidspeiling

Als je op dit moment of kort geleden een aantal bijeenkomsten bij mij hebt gevolgd, heb je waarschijnlijk een mail met een tevredenheidspeiling ontvangen. Ik ben heel dankbaar voor de resultaten die tot nu toe zijn binnengekomen. Hier zie je er een paar:

testimonials en referenties van mijn praktijk

En ook deze uitspraken leiden er weer toe dat er nieuwe mensen gereageerd hebben met de vraag om te helpen het wolkendek in hun leven op te lossen.

Tot slot: vakantie

Natuurlijk spelen in deze periode ook de vakantiekriebels een rol. Nu heb ik in juni 2017 al een maandje in deeltijd op een camping aan een riviertje doorgebracht, maar eind augustus ga ik genieten van mijn dochter en de kleinkinderen en liggen mijn lifecoach-activiteiten even stil. En ja… daar vier ik ook dat ik 65 jaar wordt. Gelukkig (voor mij) is de pensioenleeftijd door de overheid verhoogd en hoef ik nog niet te stoppen :-). En in september stap ik even op een kajuitzeiljacht bij mijn zoon om te genieten van het IJsselmeer, wind en water. Nu kan dat even niet want hij vaart op een tanker ergens vanuit het Panamakanaal richting Chili :-).

Genoeg om naar uit te kijken de komende weken. En waar kijk jij in deze zomerperiode naar uit?

Ik hoop dat dit artikel je waardevolle inzichten geeft. Wil je wekelijks nieuwe tips of artikelen over persoonlijke ontwikkeling ontvangen? Abonneer je dan: onderaan de pagina staat het invulformulier.

Onze missie is: “Anderen en onszelf inspireren om anders te denken en te voelen, zodat er een warm en waardevol leefklimaat ontstaat binnen familie en organisatie.”

 

BewarenBewaren

2017-11-28T11:39:44+00:00
css.php

Fijn dat je er bent ;-) Ja, je ziet het goed: PersonalCoaching.nl heeft een cookie’muur’. Dat doe ik niet omdat ik met cookies inbreuk wil maken op je privacy. Maar omdat wetten over cookies en privacy zo complex en tegenstrijdig zijn, dat dit voor mij de enige werkbare en betaalbare oplossing is.