PERSONAL COACHING

Interview met klant

Interview met een klant over het werk van Nika (België) & Eelco :

1. Voor welke problemen hebben wij oplossingen geboden? Wat had je aan ons?  Kun je iets vertellen over de waarde, betekenis, zekerheid, garantie van onze personal coaching voor je?

Ik was toen op zoek naar iets zonder te weten wat. Ik voelde dat ik “vast zat” maar kon het niet duiden. Enkele goeie warme babbels gaven me het gevoel dat ik bij Nika terecht kon, zo leerde ik dus ook Eelco kennen. Vooral jullie luistervaardigheid, de stiltes en aanwezigheid, lieten me zelf met antwoorden komen. Jullie stelden de juiste vragen op de juiste momenten, lieten me uitpraten … en boden met veel troost voor dingen die ik nu eindelijk na jaren kon verwerken. Ik had het gevoel dat alles kon, er was geen taboe. Jullie waren als 2 engelen, zonder een oordeel maar klaar om te troosten.

2. Op welke wijze hielpen wij jou verder? Wat waren de voordelen, de ‘benefits’ voor jou?

Jullie lieten me inzien dat dingen niet zonder reden gebeuren, dat er overal lessen in zitten en dat de pijnlijkste ervaringen vaak de rijkste zijn. Jullie hielpen mij om dingen los te laten en geloofden echt in mijn droom die héél lang onafgemaakt bleef. Ik kreeg bij jullie de kans om in volle vertrouwen iets af te werken … waardoor ik zicht kreeg op mijn gaves (verrassende wending aangezien de nachtmerrie meer angst gaf dan wat anders en toch een heel mooi verder verloop kende). Ik ging naar huis met veel wijsheid: universele wijsheid met persoonlijke voorbeelden uit eigen ervaring. Dat gaf een kick!

3. Wat maakte dat we die opdracht(en) toevertrouwd kregen? Waar zijn we goed/onderscheidend in? Wat was aantrekkelijk?

In eerste instantie de lieve, warme persoonlijkheid van Nika, die een ”moederfiguur” uitstraalt, maar toen ik Eelco leerde kennen bleek deze alleen maar aanvullend te zijn. Het plaatje klopte. Wat voor mij veel betekende, was dat jullie me serieus namen, naar me luisterden, me geloofden en werkelijk samen met mij verder op zoek gingen. Dat zal ik nooit vergeten! Sterke punten: op exact het juiste moment de juiste beslissing nemen (de kans grijpen om aan iets te werken, iets af te maken), zeker ook de sfeer en gastvrijheid zijn blijven hangen. Jullie hadden ook oprecht interesse in wat ik vertelde en waren daarnaast voldoende flexibel om van onderwerp te wisselen zodat ik niet het gevoel had dat er maar op 1 ding gewerkt was.

4. Waaraan kon je merken dat we kennis, kunde en ervaring hadden in wat we deden? Wat gaf vertrouwen? Hoe zou je de kwaliteit beschrijven?

Jullie straalden maturiteit, ervaring, geduld en kennis uit. Het was alsof jullie alles al wisten maar het mij zelf lieten zeggen, ervaren. Dàt is het sterkste punt. Niemand weet alles maar jullie brengen dingen over met zoveel vertrouwen dat iedereen hier inspiratie in zou vinden. Eigenlijk hebben jullie met weinig woorden véél gezegd, en die essentie is blijven hangen. Het liet mezelf ook belangrijk voelen dat ik zelf “aha-momenten” mocht beleven, deze inzichten blijven ook langer hangen dan wanneer iemand je “de les spelt” of “een preek afsteekt”. Ik heb “maar” 2 intensieve sessies [van 2,5 u] gehad, maar kan me voorstellen welke stappen mensen zouden kunnen zetten wanneer ze langer [in een meerdaagse personal coaching] begeleid worden door jullie.

Een mooi voorbeeld van efficiënte en effectieve personal coaching!