Ik zoek een coach

Ik zoek een coach

Ik zoek een coach - coachtrajectDat is een van de vragen waarvoor mensen die op zoek zijn naar een coachtraject bij mij terecht komen. “ Ik zoek een coach ” geeft dan weer dat men iets wil doen aan:

 • Ik zit niet lekker in mijn vel
 • Ik wil vervelende ervaringen uit het verleden nu eindelijk achter me laten
 • Ik heb er genoeg van om steeds weer hoofdpijn te hebben en te piekeren over mijn familie
 • Ik wil weten hoe ik beter met een collega, baas of partner kan omgaan
 • Ik blijf in cirkels ronddraaien
 • We willen onze relatie verbeteren
 • Ik ben uitgekeken op mijn werk
 • Ik loop vast op een aantal punten in mijn leven
 • Ik slaap slecht

Persoonlijke ontwikkeling

‘ Ik zoek een coach ’ kan ook een vraag zijn m.b.t. persoonlijke ontwikkeling in het algemeen. Omgaan met de uitdagingen waarmee iemand in zijn levensfase zit. Met name rond de vijfendertig en rond de vijfenveertig-vijftig jaar lopen veel mensen tegen hun limieten aan. Dat kan zijn door veranderende gezinsomstandigheden, door werkomstandigheden of door een combinatie van die twee.

Vaak is er sprake van een knagend gevoel van ongenoegen, ontevredenheid en/of verveling. Veel mensen nemen echter niet de moeite om te onderzoeken wat daarvan de oorzaak is. Dat is jammer! Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk en dat betekent dat je ook zelf verantwoordelijk bent voor de keuzes die je maakt! Natuurlijk weet je dit, maar de stap nemen om iemand in te inschakelen, is vaak nog niet zo makkelijk. En kan bijvoorbeeld met schaamte gepaard gaan. Weet dat je daar niet alleen in bent en dat het juist helpt om even uit je comfortzone te gaan en die stap wél te nemen.

Verandering

Als je in een lastige of ongewenste situatie zit, privé of op je werk, helpen momenten van reflectie je om zicht te krijgen op wat er speelt en wat je mogelijkheden zijn. Om te reflecteren, heb je rust nodig. Misschien vraagt jouw probleem om een andere aanpak dan je tot nu toe gewend was. Vaak weet je wel dat er een verandering nodig is, maar in de praktijk blijkt het lastig om het in je dagelijks leven ook werkelijk anders te gaan doen. Ik kan je hierbij helpen. Alleen al door je verhaal te vertellen aan een ‘onpartijdig’ iemand, iemand die ‘er niets van vindt of denkt’ maakt je situatie een stuk lichter.

Veel mensen hebben het gevoel dat ze eigenlijk iets anders willen doen met hun leven en werk. Een dergelijke verandering brengt echter vaak veel problemen met zich mee. Mogelijk levert je huidige baan of die van je partner een bepaalde status op. Het verlies van die status kan je weerhouden om stappen te zetten. Of zelfs omslaan in angst. Onze huidige maatschappij is erg gefocust op prestaties. Hierdoor wordt statusgevoeligheid heel erg in stand gehouden. Voor sommige mensen vormt dit juist een uitdaging. Het kan positief werken voor je motivatie om juist dan een ander pad te kiezen. Voor anderen werkt dit eerder benauwend en slaat het om in angst. De Life Coach Breda kan je hiermee helpen.

Het resultaat

Ik krijg aan het einde van een coachtraject vaak te horen: “Ik ben veel meer over mezelf te weten gekomen. Veel meer zelfs dan in de verschillende sessies die ik ooit met psychologen heb gehad. De fijne sfeer zorgde ervoor dat ik me welkom voelde en op een prettige manier aan mezelf kon werken. Dankzij een hele hoop nieuwe inzichten heb ik meer rust gevonden en durf ik nu meer trouw te zijn aan mezelf.”

Mijn werk als coach

Mijn werk als coach in Breda, Eindhoven/Veldhoven en Amsterdam is ontstaan uit levenservaring van de afgelopen 65 jaar, uit liefde voor het vak als LifeCoach en het is gegroeid door de enthousiaste klanten die een inspirerend coachtraject hebben doorlopen. Vrijwel allemaal hebben ze een coachtraject doorlopen dat life-changing is.

Dus als jij ook met de vraag: “ Ik zoek een coach “ zit, plan dan gelijk een gratis kennismakingsgesprek in. LifeCoaching is een cadeau aan jezelf:

 • Je weet wat je wilt
 • Je ervaart snel resultaat
 • Je voelt meer levensvreugde, geluk & balans in je leven

Uitgangspunten

In mijn aanpak ga ik er vanuit dat ieder mens compleet is. Dat je zelf de wijsheid en het vermogen in je hebt om met elke situatie, probleem of verandering in je leven om te gaan. Maar, dat je de vaardigheden die daarvoor nodig zijn, niet hebt geleerd of dat je die in specifieke omstandigheden niet kunt toepassen. Dit veranderen, gaat helaas niet vanzelf. Je hebt daar moed en vertrouwen voor nodig. Uit ervaring weet ik dat het tijdens zo’n fase fijn is als iemand naar je luistert, ideeën aanreikt en met je meeleeft.

Daarbij is het belangrijk dat dat waardevrij gebeurt. Dat er geen betrokkenheid of emoties een rol spelen zoals vaak op het werk, thuis of met vrienden wel het geval is. Daar menen velen het in zo’n situatie altijd beter te weten dan jij. Het is fijn als er iemand objectief meekijkt en/of je een spiegel voorhoudt.

Kortom, als jij zegt: ” Ik zoek een coach “, dan  kan ik die rol in een coachtraject voor jou vervullen!

 • Wil je meer weten over jouw mogelijke resultaten door middel van lifecoaching?
 • Neem dan contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 zeven één.

Foto: Pixabay.com