Praktijkopleiding: LifeCoach opleiding

lifecoach opleidingHet kenmerk van onze Lifecoach opleiding is de kleinschaligheid en aandacht voor jou als individu. We zijn daardoor de meest persoonlijke coachopleiding. Als coach ga je intensief samenwerken met jouw klanten voor life coaching. Je helpt ze om levensgebeurtenissen zo te verwerken dat ze weer een gelukkig leven hebben. Dat vergt zicht op anderen, maar ook op jezelf. Door deze opleiding ben je beter in staat om anderen op een adequate manier te helpen. Je vermijdt de valkuilen waar vrijwel iedere starter als life coach mee te maken krijgt. Bovendien werk je onbewust aan je eigen persoonlijke ontwikkeling.

1 jarige beroepsopleiding tot LifeCoach

Praktijkgericht LifeCoach worden en LifeCoach zijn

Een online Lifecoach opleiding die je overal met internet kunt volgen.

Gecombineerd met regelmatig klassikaal oefenen en tweewekelijkse teleconferenties om je te ondersteunen.

button link=”http://PersonalCoaching.nl/inschrijven-lifecoach-opleiding”

In een jaar LifeCoach worden

Coachen is een fantastisch beroep. Niets geeft meer voldoening dan anderen helpen om zichzelf te ontwikkelen tot gelukkige mensen. Een LifeCoach begeleidt mensen op alle levensvlakken: privé en zakelijk. In deze professionele en praktijkgerichte opleiding krijg je alle handvatten om al tijdens je opleiding te starten met het opdoen van praktijkervaring.

In deze Lifecoach opleiding leer je gereedschappen kennen en gebruiken die niet dogmatisch van richting zijn. Je ontdekt een combinatie van allerlei technieken: NLP, The Work, Psychosynthese, Kernkwaliteiten, om er maar een paar te noemen. De nadruk ligt niet zozeer op de kennis, maar vooral op het toepassen in het contact met klanten. Daarom werk je gedurende de opleiding ook met oefenklanten. De oefenklanten vind je via jouw eigen sociale netwerk. Zo doe je op een natuurlijke wijze praktijkervaring op. En word je zelfverzekerder in het coachen en je presentatie naar de buitenwereld.

Het is een intensieve opleiding die je naast je werk kunt volgen. Er zijn elke 2 maanden klassikale bijeenkomsten. En om de 14 dagen telemeetings met alle deelnemers.

Voor wie is deze praktijkopleiding LifeCoach bestemd?

Als jij je aangetrokken voelt tot het werken met mensen is deze Lifecoach opleiding voor jou geschikt. Zelfs als je geen coachings- of psychotherapeutische achtergrond hebt. Inlevingsvermogen, de vaardigheid om snel kennis tot je te nemen en kunnen luisteren zijn de competenties die je daarvoor nodig hebt. Ruime levenservaring is wel een vereiste om anderen optimaal te kunnen ondersteunen.

Coachvaardigheden

Om anderen te stimuleren en tot daden aan te zetten is het belangrijk dat je over verschillende vaardigheden en competenties beschikt. Life coaching is meer dan anderen motiveren of helpen bij het aanleren van vaardigheden. De Lifecoach opleiding is ingericht aan de hand van een aantal specifieke modules. Elke module richt zich op het aanleren van specifieke vaardigheden die je direct in de praktijk kunt oefenen. Niet alleen met (toekomstige) klanten maar ook in je eigen leven.

Ondernemersvaardigheden

Bovendien wordt in deze mensgerichte opleiding aandacht besteed aan je ondernemersvaardigheden: hoe zet je je praktijk op, waar liggen de valkuilen en hoe kom je aan je klanten?! Je bespaart daarmee de tijd die ik heb geïnvesteerd in het klimmen uit allerlei valkuilen. Ik laat je zien hoe ik er voor zorg dat mijn lifecoach praktijk in Breda steeds weer gevuld is met klanten uit de wijde omgeving, zonder dat ik tijd en geld besteed aan allerlei acquisitie- en netwerkbezoeken in de regio.

Met deze coachopleiding ontwikkel je een stevige basis en breid je je kennis over life coaching uit. En met de coachvaardigheden kan je op vele plekken terecht.

Wij verwachten van de deelnemers een HBO werk- en denkniveau. Ook vindt er een intakegesprek plaats. Hierdoor weet je of je een klik hebt met Eelco.

Na het behalen van het certificaat

In de huidige opleiding zie ik dat mensen al tijdens de opleiding een start maken met hun eigen praktijk. De module ondernemersvaardigheden helpt daarbij zicht te krijgen op wat en hoe je dat wilt bereiken.

Afhankelijk van je eigen wensen heb je de mogelijkheid om:

  • Zelfstandig te opereren en een eigen praktijk op te bouwen (kan ook in deeltijd of bijberoep!)
  • Samen met anderen een praktijk opbouwen 
  • In een multi disciplinaire praktijk een positie als LifeCoach innemen
  • Als interne LifeCoach binnen een organisatie functioneren
  • Jezelf specialiseren in het omgaan met specifieke levensgebeurtenissen

De lifecoach opleiding

We werken met online modules die je thuis bestudeert en waar we vervolgens per module 6 hele dagen (verspreid over een jaar) klassikaal mee aan de slag gaan (oefenen, ervaren, de vertaling maken naar de praktijk)! Daarnaast tweewekelijks een online video groepscontact voor het beantwoorden van jouw vragen. Dat kan vanaf een vaste computer met een internetaansluiting, maar ook met je tablet of smartphone. Daardoor kan je met elkaar meeluisteren en dus ook leren van elkaar. Klik maar eens op de video hieronder hoe je dat kunt ervaren!

Jouw investering

Naast de tijd die je besteedt aan het bestuderen van de online aangeboden, en vaak downloadbare theorie en praktijkopdrachten, kom je voor klassikaal contact met docent(en) en studiegenoten naar Breda.

Jij investeert 9 x € 250 of eenmalig € 1.995 incl. BTW.

De eerstvolgende LifeCoachopleiding start in okotber 2020 (maximaal 8 deelnemers). Let op: vol = vol, dus schrijf zo snel mogelijk in.

Reserveer vanaf die datum elke 2 weken op vrijdag ruimte in je agenda voor of de teleconferentie of de klassikale dag!

Als je de uitgebreide brochure (PDF, 11 pagina’s) wilt ontvangen, klik dan op de afbeelding of stuur een bericht

Brochure opleiding LifeCoach 2019

Foto: Pexels – Tirachard Kumtanom – CC0