Ik hou van mijn werk

Ik hou van mijn werk

Ik hou van mijn werk.... maar hoe zit het met mijn gezin?Ik hou van mijn werk, maar… hoe gaat het met mijn gezin?
Hou jij van wat je op je werk doet? Werk jij je driemaal een slag in de rondte om de beste te zijn die je kunt zijn omdat je gek bent op je werk? Omdat het je passie is? Maar vergeet je dan vaak niet om te leven? De aandacht aan je gezin of geliefden te geven die ze verdienen?
Verlangen, geloof in je kunnen en ergens van houden, vormen de onmisbare ingrediënten om ergens voor te gaan. Om in een flow te komen en te blijven. Maar dat lukt niet altijd, dus stop je er nog meer tijd in. Is dat wel zo effectief?

Leren en groeien

We leren en groeien door het maken van fouten. Dat maakt ons sterker. Alleen is dat ook wel lastig. Je loopt tegen drempels aan die je ongemerkt niet kan nemen. Je blijft toch proberen, zonder effectief resultaat. Je acties blijken niet productief ten opzichte van wat je beoogt.

Het inschakelen van hulpbronnen kan je dan vooruit helpen. Maar wat gebeurt er als je twijfelt of je hulp wilt inschakelen. Hulp om bijvoorbeeld een beter zicht te krijgen op wat er zich in je werk- en privéleven aan uitdagingen voordoet. Maar wacht eens, veel mensen die bij mij komen praten weten heel goed wat hen weerhoudt. En het manifesteert zich als een onbestemd gevoel dat maar af en toe de kop opsteekt.
Hoe verloopt nou het proces als je toch je kop in het zand steekt? Of zegt: “Dat kan ik toch zelf wel?!”

Wat als het niet lukt

Veel mensen geven de pijp aan Maarten als iets niet lukt nadat ze het een aantal keren geprobeerd hebben. En dat helaas vaak met een variant op de voor hen bekende manieren. Met als gevolg dat ze tot de conclusie komen: het is nou eenmaal zo! Maar dat is nu juist het moment waarop veranderingen mogelijk zijn.
Ja, je moet dit wel zelf doen, maar je hoeft het niet alleen te doen! Mits je accepteert dat jij daar een blinde vlek hebt. Dat er kennelijk iets is wat je nog niet geleerd hebt.

Focus, doorzettingsvermogen, geloof in jezelf moeten dan juist het sterkste zijn.
Het is namelijk op dat moment dat je met het wegcijferen van je alter ego wordt geconfronteerd. Dat is de persoon in je die jouw kracht boven alles kan inzetten.
De vraag is of jij genoeg focus hebt op je echte doel? Of focus je meer op de barrières die je ontmoet? Dan zul je je dromen niet kunnen realiseren of je doelen heel moeilijk kunnen bereiken.

Niets is zomaar

Niets in je leven gebeurt zomaar. Alles heeft een reden. Maar het is niet makkelijk om te blijven volhouden succesvol te zijn als je van binnen het gevoel hebt dat je steeds faalt. En het valt soms ook tegen. Je krijgt vaak niet als beloning wat jij dacht dat het zou zijn, maar een variant erop.

Voorbereiding + kansen + geloof in het bereiken van je doel vormen het recept om het gewenste resultaat te bereiken.

Discipline en durf

Begin jij de dag met je doel voor ogen of met de problemen die je gaat tegenkomen?
Blijf je daarbij binnen je comfortzone opereren of duik je in het diepe?

Doe ook echt wat je weet wat je moet doen en wel zodra je dat signaleert. Van uitstel komt immers afstel. Of je het leuk vindt of niet. Discipline en durf komen hier om de hoek kijken. Uit je comfortzone gaan. Het maakt het verschil tussen succes en falen.

Wil jij de handschoen opnemen om een stap verder te komen in je leven. Om meer levensvreugde te ervaren?Kijk ook eens deze video: Als je doet wat je deed!

Foto: Pexels, created by Mike Navolta
  • Wil je meer weten over jouw mogelijke resultaten door middel van lifecoaching?
  • Neem dan contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 zeven één.