Niet lekker in mijn vel

Niet lekker in mijn vel

Niet lekker in je vel

Heb je lichamelijke klachten waar de reguliere zorg in Breda of Oosterhout niets meer mee kan? Loop je vast in je werk of thuis? Of zeg je: Ik zit gewoon niet lekker in mijn vel , zonder dat je weet waar het vandaan komt? Hoe zou het zijn om makkelijker tot ontspanning te komen? Dan verdwijnen je klachten waarschijnlijk ook! Een coach met ook ervaring met ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen, energetisch werken en daarbij nog tientallen jaren management en directie ervaring kan je daarbij als geen ander helpen.

5 Tips

Maar je kunt zelf ook veel doen om een oplossing te vinden. Kijk eens naar de momenten waarin je een dip(je) hebt. Wat gebeurde er vlak voor? En hoe reageerde je lijf? Ben je je daarvan bewust of leef je er maar op los’? De oplossingen om maar onder je dekens te kruipen of gewoon op wilskracht in je werk door te draaien’ zijn niet echt effectief. De uitwerking daarvan is uiteindelijk averechts. Er is een vijftal tips die je op een ander spoor kunnen zetten.

Een opruimklus

Is er nog een klus die je al lang hebt laten liggen? Bijvoorbeeld de berging of de garage opruimen? Of je thuiskantoor weer op orde brengen? Als je hoofd vol zit van het piekeren, is het goed om iets te ondernemen dat je aandacht afleidt.

Fysieke activiteit

Piekerenergie zit vooral in je hoofd. Dus is het goed om je met iets actiefs bezig te houden waarmee je je voeten in contact met de aarde brengt. Richt je focus naar je omgeving en niet naar je gedachten. Voor mij is mijn hond een mooie aanleiding om dichter bij de natuur te zijn. Ik word elke keer weer blij van het wandelen in het losloopgebied van het Mastbos. Door het speelgedrag van honden onderling wordt niet alleen mijn hond blij, maar ik ook! Je kunt ook gaan fitnessen, hardlopen of Nordic Walken. Zorg er in elk geval voor dat het een activiteit is waar je minimaal 20 minuten elke (!) dag zweet onder je oksels produceert’.

Doe Het Zelf

Met je handen bezig gaan brengt de aandacht ook naar andere zaken dan die waardoor je je niet lekker in je vel’ voelt. Het geeft afleiding, maar ook voldoening als je het resultaat ziet. Het kan zijn dat je het leuk vindt om te klussen, maar met je handen in de aarde van je tuin of de planten op het balkon, helpt ook om je beter te voelen. Er is altijd wel iets te doen in een tuin. Thuis of bijvoorbeeld in een volkstuintje.

Kinderen

Als je zelf kinderen hebt, geef je die dan elke dag echte, gefocuste aandacht? Samen puzzelen, foto’s kijken van vroeger, knutselen, kleuren, naar de speeltuin, etc. Als je zelf geen kinderen hebt kun je andere manieren zoeken om met kinderen bezig te gaan. Zo is er als vrijwilliger op een school of bij een sportclub altijd wel iets met kinderen te doen. Ze brengen je ongemerkt terug naar je eigen kindertijd als je met ze optrekt. Het werkt fantastisch als je je kunt verplaatsen in hun wereld, in het nu van het samenzijn.

Lachen

Het lijkt wat raar, maar er zijn jaren geweest dat lachtherapie heel erg in opgang was. Begin maar geforceerd met lachen en je merkt dat je je op een moment echt gaat vermaken met wat er allemaal gebeurt. In elk geval worden mensen om je heen ook vrolijker als jij dat wordt. Als je geen inspiratie hebt, helpt het om naar foto’s en filmpjes [youtube lachen] te zoeken die jou aan het lachen brengen.

Toch niet lekker in mijn vel

Lukt het je met deze tips nog steeds niet om je lekker in je vel te voelen, dan is er meer nodig.  

Misschien komt het door een groot of klein gedoe in je leven.

Als je in een lastige situatie zit en niet lekker in je vel gaan de emoties steeds hoger oplopen. Door de emotionele gevoelens ga je in de overlevingsstand. Dat voelt heel vermoeiend en je creativiteit en helder denken komen steeds verder onder druk te staan. Wanneer dit lang duurt, wen je er bijna aan en voel jij je slachtoffer. Dat is voor niemand leuk.  

Een moment in een overlevingsstand is niet erg. Maar hoe langer het duurt, hoe minder makkelijk je er vanaf komt. Dan is er werk aan de winkel! Want hoe meer zicht je krijgt op wat er gaande is in je leven, hoe beter je de oplossing kunt vinden.

Een oplossing in Breda

eelco van der wal, personal coach BredaEelco biedt psychosociale en contextuele begeleiding als coach in Breda en Almere. Ook vanuit Amsterdam, Lelystad, Terheijden, Bavel, Ulvenhout, Oosterhout, Prinsenbeek, Etten-Leur en Roosendaal en Tilburg is de praktijk makkelijk bereikbaar.

Het verschil met de aanpak in de reguliere zorg is dat ik mij niet alleen richt op je psyche. In mijn aanpak komen bijvoorbeeld de volgende vragen aan de orde. Wat betekent voor jou ‘ niet lekker in mijn vel ‘? Hoe ziet je leven eruit? Hoe gedraag je je op je werk en thuis? Waar krijg je energie van en wat kost je energie? Alle antwoorden zijn van belang om mee te nemen in een begeleidingstraject. Door de bewustwording en aanpak van wat er bij jou gaande is, kan je levensvreugde weer terugkomen. Meestal ben je na een paar maanden weer de oude.

Groot voordeel van een eigen life of personal coach in Breda is dat je geen verwijzing nodig hebt van een arts om contact te kunnen opnemen met mijn praktijk. Ook is er geen wachttijd van weken: je kunt bij het maken van een afspraak meestal dezelfde week terecht voor een eerste gesprek! Neem jij contact op? Tot ziens in Breda!

Foto: Unsplash, created by Lily Lvnatikk
  • Wil je meer weten over jouw mogelijke resultaten door middel van lifecoaching?
  • Neem dan contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 zeven één.
Eelco van der Wal