PERSONAL COACH EELCO VAN DER WAL (Almere, Amsterdam)

Levenslang Leren levert op!

Ik help succesvolle mensen om een positieve, blijvende gedragsverandering te bereiken.

Door de vele gebeurtenissen die ik in mijn leven heb mogen ervaren, heb ik op meerdere terreinen kennis opgepikt. De overeenkomst tussen de diverse onderwerpen waar ik dan mee bezig ben is het thema “verbinding tussen mensen”: volwassenen/ouders en kinderen, in en uit verbinding raken, zakelijk en privé, digitaal of analoog, etc. Na jarenlange samenwerking met Nika in België ben ik me in 2014 weer gaan focussen op mijn praktijk in Nederland. Inmiddels neemt mijn dochter Paula (1979) steeds meer van mijn werkzaamheden over. Vanuit haar eigen vertaalbureau heeft ze zich met veel culturen bezig gehouden. Inmiddels heeft ze diverse opleidingen op het gebied van lifecoaching achter de rug. Ze heeft zich vooral gespecialiseerd in onderwerpen als: zingevingsvraagstukken, religie, diversiteit.

eelco van der wal, personal coachIk (1952) vervul in mijn activiteiten als coach (gids) verschillende rollen waarin ik door de jaren heen ben ‘opgeleid’, zoals: partner, opvoeder, vader, werktuigbouwkundig ingenieur, industrieel ontwerper, innovatie manager, personal coach, executive coach, life coach, loopbaanbegeleider, mediator, contextueel relatietherapeut, rebirther, Reiki master, facilitator “The Work” Byron Katie. Zo kan je mij op internet tegen komen als spreker en schrijver van boeken, business coach, interventie specialist, personal coach, loopbaancoach, enzovoorts. Op dit moment is mijn kantoor in Breda gevestigd en zijn er eigen praktijkruimtes beschikbaar in Almere, Amsterdam en Breda.

Voor mij zijn de labeltjes door mijn opleidingen niet meer zo belangrijk.

Ik ben mens zoals ieder ander, ben door al mijn opleidingen niets meer of minder dan welke ‘zwerver’ ook. In de ruim 35 jaar op directieniveau in het bedrijfsleven (profit en not-for-profit) heb ik wel heel veel gezien rondom het functioneren van mensen in werk en privé. Ik heb zowel in exponentiële groei als in faillissement situaties; in binnen- en buitenland gewerkt.

Mijn persoonlijke en privé levenservaringen hebben vaak ook veel belangrijke inzichten opgeleverd. Daarom herken ik mijzelf in de levensverhalen van mensen die in het boek: “Van miljonair tot krantenjongen” worden beschreven. Juist die inzichten maken dat ik in toenemende mate vanuit het moment zelf werk, vanuit intuïtie, de kracht van het NU. Aandacht, acceptatie en authenticiteit zijn wezenskwaliteiten die in de presentie theorie van Prof. Andries Baart zijn terug te vinden. Daar herken ik veel van in mijn aanpak als personal coach op het gebied van duurzame persoonlijke ontwikkeling.

Anderen kwalificeren mijn werk als interventie specialist in ondernemersland als baanbrekend. Menig onderneming en ondernemer heeft positieve gevolgen van mijn ondersteuning ervaren. Daarbij is voor mij niet maatgevend of het de directeur van een transportbedrijf, de directie van een vermogensbeheerder of een ZZP-er betreft. De mens in zijn omgeving (werk en/of privé) is voor mij de gemeenschappelijke factor.

Mag ik jou ook leren kennen? Neem dan contact op, dan zien we elkaar in Amsterdam, Almere of elders!

Eelco van der Wal