Balans in je leven? Hoe vind je dat?

Balans in je leven? Hoe vind je dat?

BalansWe leven in een turbulente tijd.
Er wordt steeds meer van ons gevraagd: de hoeveelheid informatie die op ons afkomt wordt elke dag groter.
Elke dag maak je opnieuw keuzes, bewust of onbewust, over wat je wel en niet tot je neemt. Doe je dat onbewust dan is dat vaak overweldigend. Dan is de kans groot dat omstandigheden jouw dag bepalen en niet jijzelf. Het vergt een dagelijkse alertheid om daar op de juiste wijze mee om te gaan. Het is elke dag balanceren. Als je dat vanuit een drietal uitgangspunten doet, die universeel zijn, vind je (meer) balans in je leven en wordt het leven voor jouw veel aangenamer.

1. Bewust keuzes maken zonder belemmeringen

Geloof je dat jij dat kunt? Of laat je je weerhouden door de omstandigheden?
We hebben al gauw excuses dat we daarvoor geen tijd hebben, dat het niet mogelijk is om de juiste voorwaarden te scheppen. In deze video laat Travis Ruskus zien dat je vanuit je eigen kracht, met aandacht voor de details, met je beperkende gedachten kunt omgaan.

Travis geeft aan dat hij gebruik maakt van een driehoek, een drie-eenheid, van waaruit de fysieke materie in balans te brengen is. Op psychisch gebied is dat niet anders.

2. Driehoek

Deze driehoek, drie-eenheid, bestaat uit: rust, reinheid en regelmaat (wie is daar niet mee groot gebracht?). Drie elementen die ondersteunend zijn bij het vinden van balans.

  • Rust: geef jezelf tijd voor reflectie. Is wat ik nu doe effectief in wat ik wil bereiken?
  • Reinheid: orde: schoon en opgeruimd. Wat overbodig, stuk of aangetast is, wegdoen of naar de kringloop. Het heeft voor jou gedaan wat er nodig was in de afgelopen periode.
  • Regelmaat: structuur .

In het boek Rust en Regelmaat [Klik hier voor BOL.com] kun je hierover uitgebreid lezen.

Ook komt dit aan de orde in het artikel over vitaliteit en burnout.

3. Adem en onbekende vermogens

Laten we ook eens naar adem kijken. Je kunt voelen dat je ademt. Je borstkas beweegt, je voelt je longen vollopen. Als je diep ademt, ontstaat er rust of juist spanning als je de adem vasthoudt. Je kunt je adem reguleren, controleren. En toch, als je er niet op let, gaat alles vanzelf. Je ademt elk moment nieuwe levensenergie in, zonder dat je je daar bewust van bent.
Net als adem heb je andere vermogens die er zijn maar die je niet bewust waarneemt. Je hart doet zijn werk, je spijsvertering, je bloedsomloop. Het functioneert allemaal zonder dat je er bewust iets voor hoeft te doen. Zo heb je ook vermogens die je wellicht nog niet herkent.

4. Onbekende vermogens

Als je gaat vertrouwen op jezelf dan kun je gebruik maken van onbekende vermogens die je wel degelijk hebt. Die in jou aanwezig zijn zonder dat je het bewust bent. Je kunt dan bijvoorbeeld waarnemen dat je lichaam een geheugen heeft. Dat je een knoop in je maag kunt koppelen aan de leegte, de eenzaamheid die jij als kind hebt gekend. Dat het je dus kan vertellen wat er in het verleden is gebeurd. En zo kun je ‘onbegrijpelijke’ dingen tot stand brengen door die vermogens in te zetten die in jou opgeslagen zijn. Omdat je je één voelt met het universum. Deze video geeft daar een aantal mooie resultaten van. Ik ben benieuwd naar jouw ervaringen met onherkende vermogens.

Foto: Morguefile, created by DiZel
  • Wil je meer weten over jouw mogelijke resultaten door middel van lifecoaching?
  • Neem dan contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 zeven één.

 

BewarenBewaren