Heb jij dan ook een lifecoach?

Heb jij dan ook een lifecoach?

eelco van der wal, personal coach

Als je wilt weten of je goed bezig bent, een blokkade wilt overwinnen, of het gewoon even niet meer weet, is het goed om een klankbord te raadplegen. Dat kan iemand uit jouw bekende sociale netwerk zijn of een professioneel werkend en ervaren personal coach, LifeCoach of levenscoach, mentor of supervisor.
Het voordeel is dat die vaak niet vooringenomen en onpartijdig is.

Als professional heb je zelf natuurlijk ook dat soort situaties. Zowel in je privéleven als in werksituaties. Er zijn dan verschillende mogelijkheden beschikbaar: netwerkbijeenkomsten, mastermind groepen, een levenscoach ( personal coach ), een mentor ( mentoring ), supervisie in een groep of individueel, etc.

Hoe ga jij daar dan mee om?

Tijdens een van mijn wandelcoach trajecten kreeg ik van een klant een persoonlijke vraag terug: “Hoe ga jij daar dan mee om?”

Er zijn veel coaches die een persoonlijke vraag terugkaatsen met: “Een goeie vraag, ik kom daar later op terug.” of “Maar ik ben er nu voor jou, wat heb jij nodig op dit moment?” Of iets dergelijks. Daar schiet jij natuurlijk weinig mee op. Je wilt gewoon een antwoord.

En dat geef ik dan op zo’n moment. Want het is een van mijn pijlers in de gesprekken dat er wederkerigheid is (een kenmerk van contextueel werken). Dus laat ik ook stukken van mezelf zien. Ik leef tijdelijk met jou mee. En dat kan mij raken. Want ik ben een mens net als jij.

En toch sta ik op sommige gebieden een stap verder op mijn levenspad dan jij, heb meer ervaring  dan de meeste van mijn klanten.
En ook ik heb zekerheden en onzekerheden. Ook ik ben af en toe ziek, heb twijfels en angst in sommige situaties.
Daarom herken ik signalen bij anderen heel goed. En kan ik vanuit mijn kennis, ervaringsdeskundigheid en wijsheid jou verder op weg helpen.

Mijn lifecoach

Als ik een klankbord nodig heb, dan klop ik aan bij mijn coach. Die is mijn baken op mijn pad, mijn externe geweten. Periodiek toets ik mijn voortgang, waar ik op mijn pad sta en wat mij weerhoudt. Of waar ik tegenaan gelopen ben op mijn levenspad. Om daarna weer een nieuwe route uit te stippelen. Want dat kan een coach als LifeCoach of levenscoach met je doen.

Het leven is een levenslang leerproces

Ik zie en ervaar het leven als een levenslang leerproces. Waarbij niet alles over gebaande paden loopt. En daar helpt het gezichtspunt van een objectieve derde goed bij.

Heb jij ook behoefte aan een andere, onpartijdige kijk op jouw situatie? Ik kan je in mijn rol van LifeCoach of levenscoach helpen om te bereiken wat JIJ wilt en wat JIJ in je leven wilt realiseren. Vraag hier om een gratis gesprek met mij!

Wil je eerst meer weten over een Life Coach, levenscoach of Personal Coach, bijv. wanneer en waarom schakel je een Life Coach/Personal Coach in? En wat levert het mij op? Of wil je gewoon een klankbord? Lees dan een van mijn honderden eerdere verschenen artikelen. Of vraag het mij gewoon zelf: klik hier voor een gratis gesprek met mij!

  • Wil je meer weten over jouw mogelijke resultaten door middel van lifecoaching?
  • Neem dan contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 zeven één.