Een kijkje in het leven van een klant: ‘Mijn ontwikkeling’

Een kijkje in het leven van een klant: ‘Mijn ontwikkeling’

Mijn ontwikkelingDeze week een verhaal van een klant. We krijgen een kijkje in de ontwikkeling die deze vrouw als (hoog)gevoelige persoon heeft doorgemaakt; waar zij in haar leven tegenaan liep en hoe dit veranderd is door hiermee aan de slag te gaan.

“Ooit was ik een stille muis. Iemand die erg gevoelig was voor de reacties van anderen. Dat zwaar binnen liet komen en niet wist hoe dit te handlen. Alles als een donkere wolk boven mijn leven liet hangen.
Ik ben gevoelig en zag dat altijd als een zwakte. Hoe meer mensen om me heen, hoe meer ik mij op de vlakte hield en me niet op mijn plek voelde. Ik vond mezelf raar en anders.

Mijn gevoeligheid – en mijn gedachten hierbij – zaten me in de weg. Ik liet me leiden door mijn emoties. Of waren het de emoties van anderen die ik niet wist te scheiden van de mijne? In ieder geval, ik durfde deze emoties en wat ik belangrijk vond (verdriet, maar ook boosheid, nee zeggen e.d.) niet te uiten, hield me stil. Bang om zwak en raar gevonden te worden. Bang dat de ander boos zou worden of mij misschien wel niet meer leuk zou vinden.
En waar ik bang voor was, gebeurde: relatiebreuk(en), problemen op het werk.

Totdat ik bij Eelco kwam. We zijn aan de slag gegaan met mijn gevoeligheid, mijn kijk op dingen en vooral hoe ik daar mee omga. Nu sta ik zo veel steviger in het leven, ik spreek me (veel meer) uit en zie niet alleen de mindere kant van mijn gevoeligheid maar ook het positieve, het mooie ervan.
Het heeft me een geweldige verandering in mijn relatie gebracht. Er is een ander contact met mijn partner. Openheid en meer diepgang; een dieper gevoel van houden van. Ook een dieper, steviger contact met mijn kinderen, mijn broer.

De tijd en het geld die het mij kostten, heb ik er graag voor over gehad. Een bewuste keuze die ik destijds gemaakt heb. Het is een hoop geld. Ik heb er andere dingen voor moeten laten. Maar, met wat het mij heeft opgeleverd, is het de investering meer dan waard geweest. Het betekent voor mij een duurzame verandering, intens kunnen genieten en meer innerlijke rust. Een vakantie of materiële dingen die er op dat moment vanwege deze keuze niet inzaten, wegen hier niet tegenop. Bovendien, het genot van een vakantie is altijd maar beperkt tot de duur van de vakantie, het genot van materie is ook maar relatief. De winst van deze investering in mijzelf is daarentegen ‘diepgaand’ en blijvend.

Ik heb onlangs de stap gezet een training te gaan volgen in groepsverband. Nog steeds zoek ik mijn plek in de groep. Maar dat is niet erg. Ik stretch, stap uit mijn comfortzone. Ik ben niet meer bang. En hoe wonderlijk, zonder enige spanning doe ik mee, sta en oefen ik voor de hele groep. Ik zeg wat ik wil, stel de vragen die ik wil stellen. Kortom, ik laat me zien en horen. En ontdek nog meer mijn kracht, ook in groepsverband.

Zonder eerst een 1-op-1 begeleiding met Eelco had ik dit niet gekund. Ik had me niet staande gehouden. Sterker nog, ik was niet eens gegaan.
Mijn wereld is nu zo veel mooier en breder. Ik leer/ontwikkel, geniet, durf de confrontatie met anderen beter aan. Ik ben dankbaar, blij en trots. Kei en kei trots!
Een mooier cadeau had ik mijzelf niet kunnen geven.”

Ben jij ook (hoog)gevoelig en heb jij hier last van? Waar worstel jij mee in je leven?
Durf jij uit je comfortzone te stappen? Ik help je hier graag bij en (bege)leid je naar een fijner en (meer) ontspannen leven.

Foto: Unsplash, created by Jakub Kriz
  • Wil je meer weten over jouw mogelijke resultaten door middel van lifecoaching?
  • Neem dan contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 zeven één.

BewarenBewaren

BewarenBewaren