Psychodynamische gesprekken voor (meer) grip op je leven

Psychodynamische gesprekken voor (meer) grip op je leven

Psychodynamische gesprekkenHerken je dit ook?
Je merkt dat je met geneesmiddelen niet bereikt wat je wilt. Je merkt dat je lichaam je in de weg zit. Je hebt al veel geprobeerd. Maar de reguliere zorg heeft geen oplossingen (meer) voor jouw klachten. We noemen dat ook wel SOLK, Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten.

Je merkt dat je maar blijft piekeren. Dat je denken je in de weg zit. Dat je niet verder komt, op geen enkel vlak. Niet mentaal, niet emotioneel en/of spiritueel.

Psychodynamische gesprekken kunnen je dan mogelijk wél helpen.

Psychodynamische gesprekken

Psychodynamische gesprekken zijn iets anders dan gesprekstherapie, waar je misschien al mee te maken hebt gehad. In tegenstelling tot gesprekstherapie richten we in psychodynamische gesprekken de aandacht nl. juist op alle vlakken. We kijken wat er mentaal, emotioneel en/of spiritueel speelt en hoe je hier anders mee kunt omgaan.
Daarbij gebruiken we naast de inhoud van het verhaal dat je mij vertelt (je klachten, je denken, je emoties) ook andere informatiebronnen. Zo richten we ons bijvoorbeeld ook op je lichaam (d.m.v. adem, houding) als ‘verteller’ van de onbewuste laag in je boodschap.

Hoe je verleden je huidige leven beïnvloedt

Stress en trauma’s, hoe klein ook, die je in je leven oploopt, zetten zich vast in je lichaam. Laten hun sporen na. Soms zichtbaar (we eten veel en/of ongezond en worden dikker of eten juist niet meer en vermageren). Soms niet direct zichtbaar (last van je ademhaling, je maag/darm systeem, je gezichtsvermogen verandert, je bent energieloos). Kortom, je zit niet lekker in je vel.

Jouw geschiedenis

Ook gebeurtenissen uit het verleden, zoals je opvoeding, kunnen hun sporen achterlaten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichamelijke mishandeling, seksueel misbruik e.d. Je kunt je voorstellen dat als je dergelijke gebeurtenissen hebt meegemaakt dat dat nu nog invloed kan hebben op hoe je je leven leidt.

Situaties zoals: ‘ik mocht thuis nooit huilen, ik moest het altijd goed doen, ik hoefde nooit iets te doen, alles was voor me geregeld, ik moest zorgen dat mijn ouders geen ruzie hadden, ik zorgde voor de andere kinderen, ik moest vechten voor mijn speelgoed’ etc. hebben ook hun invloed op je huidige functioneren.

Aanpak

In mijn praktijk werk ik vanuit een holistische aanpak. Ik stel jouw leven centraal. Ik ga er vanuit dat je op vier niveaus naar jezelf kunt kijken en van daaruit meer grip kan krijgen op je leven:

 • Fysiek (lichaam): Beschikken over energie, flexibiliteit en alertheid.
 • Mentaal (denken): Inzicht in processen die disbalans veroorzaken (stressfactoren, onbewuste factoren).
 • Emotioneel (voelen): Vermogen om te gaan met dat wat op je afkomt.
 • Spiritueel (wezen/ziel): Echt leven, laten zien wie je bent, je essentie, je natuurlijke talenten.

Met deze aanpak schep je ruimte voor nieuwe levensenergie. Via praten, aanraken en het (begeleid) uiten van je emoties in een veilige omgeving, leer je jezelf beter kennen.
Zo krijg je zicht op waar je staat, wat je wilt en hoe je daar kunt komen.
Wat nodig is om dat te laten slagen, is jouw bereidheid om ook echt naar jezelf te kijken. Dat is niet altijd even makkelijk. Ik ondersteun en begeleid je hierbij. En jouw investering hierin geeft je levenslang voordelen.

Vragen

Je kunt bij mij terecht met vragen als:

 • Wie ben ik echt?
 • Hoe komt het dat ik niet ten volle mezelf kan zijn?
 • Wat raakt me in mijn leven buiten proporties?
 • Waarom snapt mijn partner dat niet?
 • Ik weet wat ik niet wil, maar niet wat ik wel wil. Hoe moet ik nu verder?

Met dit alles gaan we dan aan de slag.
Interactief, op maat en met persoonlijke aandacht door middel van psychodynamische gesprekken!

Foto: Unplash, created by Ben White
 • Wil je meer weten over jouw mogelijke resultaten door middel van lifecoaching?
 • Neem dan contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 zeven één.

BewarenBewaren