Scheiden of blijven? Beantwoord 36 vragen en je weet het!

Scheiden of blijven? Beantwoord 36 vragen en je weet het!

Scheiden of blijvenScheiden of blijven? Dit is de titel van een lezenswaardig boek. Daarom dit keer een korte weergave van een boek over scheiden of blijven. Want weinig vragen veroorzaken zoveel twijfel en slapeloze nachten als deze vraag. Of je een langdurige relatie hebt of net iemand hebt gevonden, deze vraag is altijd actueel.

Veel boeken proberen de breuk te lijmen. Dit boek: ‘Scheiden of Blijven’ is een gids die je helpt bij het nemen van de juiste beslissing op basis van 36 vragen.
Het bijzondere van dit wijze en nuchtere boek uit 2011 is dat het duidelijk maakt waar je tussen kunt kiezen. En op welke gronden. In principe is er namelijk geen foute keuze. Maar wel heeft elke keuze consequenties voor degene die ermee moet leven. Het bevat meer dan 300 pagina’s, dus genoeg om te lezen en uit te zoeken samen.

De auteur van ‘Scheiden of blijven’

Mira Kirshenbaum heeft, net als ik, jarenlang mensen geholpen bij het zoeken naar de beste oplossing bij relatieproblemen en huwelijksproblemen.

Haar kennis en ervaring bracht ze bijeen in deze praktische benadering:
Scheiden of Blijven, een gids die je helpt bij het nemen van de juiste beslissing.
Je kunt het boek hier bestellen!

Cruciale vragen

Mira stelt je in het boek ‘Scheiden of Blijven’ alle cruciale vragen over je relatie:

  • Welke fouten kun je vergeven en welke niet?
  • Zullen de dingen die je dwarszitten beter of slechter worden?
  • Hoe goed is je seksleven en hoe belangrijk vind je dat?
  • Wat krijg je als je weggaat: is dat beter of slechter?

Vervolgens helpt ze je verder, door stap voor stap, en met veel voorbeelden uit de praktijk, antwoord op die vragen te geven. Het resultaat is altijd positief.

Als je wilt blijven, zul je al lezend ontdekken hoe waardevol je relatie is.
Als je besluit te scheiden, zal dit boek je laten inzien waarom je dat wilt.

Ook dat is goed nieuws, want je weet nu waar je aan toe bent. En je geeft twee mensen hun vrijheid terug.

Breng je relatie in kaart

Je weet dat veel mensen een relatie hebben of getrouwd zijn. Maar wist je dat één op de vijf mensen nadenkt over blijven of uit elkaar gaan en scheiden. Eén op de drie huwelijk strandt immers.

Als je zelf twijfelt over je relatie is het belangrijk om na te gaan of jouw relatie voor jou nog waarde heeft. En soms kom je tot de ontdekking dat het beter is om te stoppen met de relatie. Want bedenk dat de prijs voor besluiteloosheid is dat je jarenlang leeft met negatieve gevoelens over wat er mis is. En dat soms een heel leven lang. Negatieve gevoelens over wat er mis is met je partner of met jezelf. In 36 vragen breng je je relatie in kaart (zie onder voor jouw exemplaar)!

Welke relatie is nog te herstellen?

Waarom is iemand blij dat hij zijn relatie heeft beëindigd?
Waarom is iemand blij dat hij zich voor zijn relatie heeft ingezet?
Stap voor stap maakt het boek het duidelijker voor je.

Een recensie op BOL.com vertelt het volgende:

Het boek vraagt een kritische blik en en levert het meeste op als je stevig in je schoenen staat en niet alles voor zoete koek aanneemt. Maar dan heb je ook wat! Het lucht op dit boek te lezen en dan niet perse omdat je moet gaan of blijven, maar vooral omdat het je dwingt tot zelfonderzoek.

Het is niet noodzakelijk dat er een direct antwoord wordt gegeven op de vraag waar het boek mee begint, maar stap voor stap destilleer je de lastige kanten in je relatie en de krachtige en positieve kanten. Dit geeft een evenwichtige blik op de vraag die erin gesteld wordt.

Mijn suggestie voor jou is om het boek met regelmaat even weg te leggen. Je kunt de dingen dan goed door te laten dringen. Je kunt dan makkelijker weer terug naar je eigen opvatting en niet de mening van de schrijfster. Met deze achtergrond heeft het een meerwaarde en biedt het ook wat. Veel plezier met het lezen!

Wellicht is dit artikel ook lezenswaardig voor je: Blijven of weggaan?

Als je de 36 vragen om je relatie in kaart te brengen wilt gebruiken kan je ze aanvragen door het contactformulier in te vullen.

Foto: Morguefile, created by Xenia, www.xenia.com.br

  • Wil je meer weten over jouw mogelijke resultaten door middel van lifecoaching?
  • Neem dan contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 zeven één.