Handen gevenHanden geven, het is een symbolische handeling, een ritueel, die voor de één wel en voor de ander geen betekenis heeft. Het is de gewoonte om iemand die je ontmoet een hand te geven. In die ‘simpele’ handdruk is al veel af te lezen. Krijg je een stevige hand, een slappe hand, nog een extra kneepje of misschien wel helemaal geen hand. Je wordt aangekeken, soms maar heel even of ze kijken al direct naar de volgende persoon. De één vindt dat handen geven erbij hoort, de ander heeft er een hekel aan en doet ’t gewoon niet.
Je ziet dat mooi terug bij opgroeiende kinderen: ”Jantje, geef opa nou eens een handje”.

Bij volwassenen zie je de effecten van zo’n opvoeding terug op het moment dat je het handen geven ontkoppeld van het eerste ontmoetingsmoment.
Ik maakte in 2011 een tijd deel uit van een themagroep Leiderschap voor de toekomst (leiderschap 3.0). Er werd o.a. het thema verbinding aangekaart. Een van de vragen die naar boven kwam was:
“Hoe zorg je ervoor dat je met elkaar verbinding aangaat”.

Sociale media versus handen geven

De verbinding in deze groep is vooral tot stand gekomen door middel van hun aanwezigheid op Twitter.

Mensen gebruiken sociale media als Facebook, LinkedIn en Twitter ook om aan elkaar te ’snuffelen’. Om de kat uit de boom te kijken of juist de knuppel in het hoenderhok te gooien. Veilig, geen fysiek contact, alles met woorden, mentaal.

Het wordt heel anders als je bij elkaar in een groep zit. Je hebt elkaar immers al ontmoet? Er is al geruime tijd oogcontact. Zelfs als je al een uur met elkaar bezig bent en er grote openheid gevoeld wordt, blijkt de stap om je echt met elkaar te verbinden een hele grote. Zelfs in deze groep was de fysieke verbinding, door in een kring elkaars hand vast te houden, maar van korte duur.

Je moet het durven, een fysieke verbinding aangaan

En wie durft het dan aan om in een nieuwe of juist in een bestaande groep in je werkomgeving (bijv. je sales- of directieteam) ook echt de fysieke verbinding aan te gaan? Sta er eens bij stil welk effect dat op jou en je collega’s zou kunnen hebben!
Veel teams trekken om zoiets te bereiken dure opleidingen uit het rek. Gaan een paar weken naar Zuid Afrika. Of naar andere exotische locaties voor teamtrainingen. Simpel gezegd: begin gewoon eens met echte verbinding aan te gaan met elkaar, ook op fysiek vlak. En daar is niets erotisch aan hoor!

Mijn tip

Geef elkaar in de volgende vergadering eens een paar minuten de ruimte om in een kring te gaan staan (of zelfs in die setting blijvend te vergaderen). Begin met minimaal 1 minuut lang, hand in hand, in stilte, te onderzoeken wat de onderstroom is op dat moment in die groep. Wissel daarna in alle eerlijkheid en openheid met elkaar uit wat dit bij je teweeg bracht.
Durf jij dat aan?

Wij deden het! En ik ben benieuwd naar jouw ervaringen (en de reacties vanuit jouw omgeving) over handen geven.

Foto: Pixabay
  • Wil je meer weten over life coaching of de life coach?
  • Neem contact op via het reactieformulier of bel mijn GSM: nul  zes 41 51 61 71.